Enter

Expositions

No expositions booked at the moment.


Archief

Kunstgalerie Arneri 18 t/m 20 december 2015

De bekende Harderwijkse kunstgalerie Arneri heeft een wand  gereserveerd voor een mini expositie van de portretten op vrijdag, zaterdag en zondag t.w. 18,19,20 december 2015

Kunstenaar de tekenaar Bertus Sondaar is een nieuw aspect in zijn oeuvre begonnen. Hij stond op de lijst van Hanneke Groentemans Sterren op het Doek maar kwam niet meer aan de beurt omdat het programma stopte.. Dit inspireerde hem tot een eigen portretserie van o.a. markante harderwijkers. Een foto maken en deze uitwerken tot een portret geïnspireerd op de Renaissance .In de  tekeningen in zijn gebruikelijke oeuvre reageert hij op het postmodernisme met een aan absurdisme grenzende stijl (zie website). In zijn portretten gaat hij daarentegen terug naar de Renaissance.

Hij maakt een dynamisch werk in verschillende stadia, Een verstrekte achtergrond enige keren overgeschilderd de geportretteerde herzien. Drie facetten in een portret zoals dat van  Joke van Slooten; een vrouwenportret, een hondje en op de achtergrond een stilleven Misschien de Mona Lisa van Harderwijk? Herziene versie van Ton Pors portret  toont de tijd van de bekende jazzsessies Back to the sixties en zo zien we diverse bekenden geportretteerd in een bijzondere entourage Het begin van een totaal nieuwe benadering te zien op zijn website.


Kunstkelder Putten 20 maart t/m 18 april 2015

Tekenaar Bertus Sondaar ( Amsterdam 1951) komt op deze tentoonstelling met een nieuwe serie die duidelijk de ontwikkeling in zijn werk weergeeft; Strakkere vormen, lijnvorming en architectuur.

Sondaar tekent op houten, speciaal geprepareerde, panelen. De ontwikkeling in zijn poëtische oeuvre ging van abstract naar een eigen magisch realisme en is continue in beweging. Hij is een perfectionist die door eindeloze zelfstudie zich verschillende technieken , als anatomie, schaduwwerking, lichtval,ruimteverdeling, perspectief eigen maakt. Hij werkt met Oost Indische inkt, (conte)krijt, ballpoint en wattenstokjes. Zijn tekeningen appelleren aan de werkelijkheid zoals wij die waarnemen maar zijn een individuele vertolking daarvan. Zoals hij zelf zegt: “Al spelend met vormen en schaduwen groeit het werk naar een (on)logisch realisme vanuit een verwrongen, ingewikkeld, wisselend perspectief “ . Hij wordt wel de Dali van deze tijd genoemd en geeft zijn eigen visie op de huidige maatschappij . In deze voor kunst moeilijke tijd een poging om iets nieuws te brengen, reactie op de braafheid in de beeldende kunst van de afgelopen jaren. Hij blijft verbaasd over de groeiende waardering van zijn werk.